Het idee van WickedStyle is ontstaan na een verblijf in Australië in 2012. Daar maakte ik, Jan van den Dries, voor het eerst kennis met de Wicked Van. De vrolijke, hippe, gekke of stoere ex-bedrijfsbusjes kom je waar dan ook ‘Down Under’ tegen. Backpackers maar ook ‘normale’ toeristen zijn dol op de Wicked Vans. Dit omdat ze goedkoop, makkelijk te hanteren en last but not least, opvallend zijn! Omdat ik binnen mijn huidige onderneming op zoek was naar nieuwe uitdagingen en een enorme passie voor reizen heb, ben ik na terugkomst in Nederland gaan kijken voor de haalbaarheid van soortgelijk concept binnen Europa.

Ik kwam er al snel achter dat men in Europa de Wicked Van nagenoeg niet kent. Wel de hippiebus en/of de surfbus, meestal van het merk Volkswagen. Echter, dit paste niet in mijn gedachtegang. Ik wilde het ‘Wicked’ houden, anders dus. Een Wicked Van is eigenlijk een tot buscamper omgebouwde bedrijfsbus en kan van ieder merk zijn. Ze worden voorzien van een eenvoudig camperinterieur en aan de buitenzijde in een uniek thema in graffiti gespoten. Deze segmenten maken de bus nu eenmaal anders.

Tijdens deze ontdekkingstocht stuitte ik tevens op andere middelen die in hetzelfde segment heel goed aansloten bij de WickedStyle-gedachte. Allemaal middelen die amper of niet te huur aangeboden worden. De Wicked Autocamper, de Wicked Retrocaravan, De Wicked Budgetcaravan en de Wicked Vouwwagen zijn zo aan het idee toegevoegd.

In januari 2015 is de eerste gebruikte bedrijfsbus aangeschaft en in enkele maanden omgebouwd tot Wicked buscamper met als naam:’The Pride of Europe’. In diezelfde periode kwam ook de eerste retro-caravan op mijn pad en zodoende was WickedStyle een feit. De overige kampeermiddelen zullen in een later stadium aangeschaft en omgebouwd worden om vervolgens aan de verhuurvloot toegevoegd te worden.

Dat reizen met een WickedStyle-kampeermiddel anders is dan reizen met een standaard kampeermiddel moet u eigenlijk zelf ervaren. Eén ding staat vast: u valt op, waar u ook komt. Door mijn jarenlange zwerftochten over de wereld, maar voornamelijk Europa, weet ik als geen ander hoe de vrijheid van reizen voelt. Mijn mening is dan ook dat reizen voor iedereen haalbaar en betaalbaar moet zijn. Reizen moet je vooral genot en onvergetelijke ervaringen opleveren, geen stress. Deze elementen staan zodoende ook hoog in het vaandel bij WickedStyle. Verdiep je dan ook verder in de website en wordt net zo enthousiast over anders reizen als ik dat ben.

- Jan van den Dries