Alleen reizen

Je kent misschien zelf ook wel iemand in je omgeving, iemand die altijd op reis lijkt te zijn of aan het voorbereiden is op een volgende reis. Een avontuurlijk persoon die altijd wel iets te vertellen heeft en lekker in zijn/haar vel zit. Een persoon die vol van zelfvertrouwen is. Hier slaan we de spijker al gedeeltelijk op zijn kop.

Iemand die altijd iets te vertellen heeft! Iemand die (veel) reist heeft namelijk ook altijd wat te vertellen. Omdat deze persoon veel ontdekt, ziet en meemaakt. Juist als men gewend is alleen te reizen, worden alle herinneringen en avonturen dubbel zo sterk ervaren omdat er niemand is om de ervaring mee te (moeten) delen. De enige die VOL van het moment kan genieten, is de persoon zelf. En waar komt dat zelfvertrouwen dan vandaan? Nou, een persoon die alleen reist is goed in staat om naar zichzelf te luisteren en te kijken. Heeft het lef om liefdevol en kritisch met zichzelf om te gaan en weet dat men kan vertrouwen op de eigen intuïtie.

En nu komt mijn vraag aan jou: WAT HOUD JOU TEGEN OM (VAKER) ALLEEN OP REIS TE GAAN?

Bij WickedStyle zijn we volledig ingericht om alleen op reis te gaan. Gewoon, omdat wij als geen ander weten hoe het is om alleen te reizen. Wij weten als geen ander hoe het voelt om alleen op avontuur te gaan, het alleen ontdekken van de wereld. Al onze eenheden zijn dus ook te besturen, te bedienen, te gebruiken door één persoon. Ongeacht waar men naar toe trekt. Wij kunnen je uitgebreid adviseren op alle vlakken en laten ons door niets of niemand stoppen om JOU een onvergetelijke reis te laten beleven. En mocht je nu toch ergens in de problemen raken, op wat voor manier dan ook (persoonlijk/technisch), dan zijn wij gewoon 24 op 7 bereikbaar!

 

Campeeruitrusting voor een persoon

 

Onderstaand stukje komt uit de Quote (15 januari 2017).

 

Zeven redenen waarom iedereen een keer alleen op reis moet.

Waarom je eigenlijk alleen op reis zou moeten gaan? We hebben een aantal onmiskenbare voordelen op een rijtje gezet.

  • 01 Je leert sneller nieuwe interessante mensen kennen

Wie in zijn eentje reist, komt veel eerder in aanraking met medereizigers. Als alleenreizende ben je op jezelf aangewezen, waardoor je bij voorbaat al meer open staat voor contact met je medereizigers. Het is bovendien gemakkelijker om contact te leggen als je in je eentje bent. Wie met een groep bekenden reist is namelijk veel minder benaderbaar voor andere individuele reizigers.

  • 02 Het is makkelijker om er spontane liefdesaffaires op na te houden

Vakantieliefdes zijn haast onmisbaar voor de reiziger die meer dan een paar maanden door het onbekende banjert. Vakantieliefdes zijn echter wel een stuk moeilijker te onderhouden wanneer je niet alleen reist. Je reisgenoot zit immers misschien niet te wachten op dat kleffe gedoe tussen jou en je vakantieliefde, al helemaal als je reisgenoot zelf (nog) niets heeft gescoord. Voor wie alleen reist is dit echter nooit probleem.

  • 03 Je kunt altijd je eigen pad kiezen

Sluit nauw aan bij punt #2. Als je alleen reist kun je altijd je eigen route bepalen, waar je met een groep altijd compromissen moet sluiten op basis van ieders voorkeur. Da’s handig in het geval je iemand tegenkomt – zoals een vakantieliefde – waarmee je wel wat langer had willen optrekken. Of een plek waar je graag wat langer had willen blijven. Alleen reizen leert je niet alleen je eigen koers te bepalen, je mijdt er ook nog eens felle groepsdiscussie mee.

  • 04 Je leert jezelf pas echt goed kennen

Wie alleen reist is vrijwel nooit alleen, maar het komt wel eens voor dat je in situaties terecht komt waar je er alleen voor staat. Dit zijn de momenten waarop je jezelf echt leert kennen. De momenten waarop je alleen bent met je gedachtes, zonder de afleiding van anderen. Deze momenten kunnen heel confronterend zijn, maar de confrontaties leren je meer over jezelf dan je ooit had durven dromen.

  • 05 De mensen thuis en je medereizigers zullen je als veel avontuurlijker beschouwen

De lone traveler kan altijd rekenen op een hoop respect van zijn medereizigers en de mensen thuis. Het heeft iets woest aantrekkelijks voor anderen om alleen te reizen. Hiermee laat je anderen namelijk zien dat je prima voor jezelf kunt zorgen en bovendien erg avontuurlijk bent.

  • 06 Je kunt jezelf beter vermaken

Wie niet hoeft te rekenen op de suggesties en ideeën van een medereiziger, wordt zelf veel assertiever in zijn reisgedrag. Het initiatief moet vaker vanuit jezelf komen, en daardoor wordt je gaandeweg steeds beter in het nemen van initiatief. Helemaal voor mensen die wat onzeker zijn, is het een grote aanrader om eens alleen op reis te gaan.

  • 07 Wie alleen reist leert de uitheemse culturen beter kennen

Bereisde mensen zijn vaak een stuk meer open minded omdat ze langere tijd in contact staan met andere culturen en andere reizigers van overal ter wereld. Deze immersieve socio-culturele ervaring wordt versterkt door het feit dat iemand alleen reist. De alleenreiziger wordt namelijk niet constant herinnerd aan zijn eigen cultuur doordat hij een vriend of vriendin van thuis mee heeft.

 

WickedStyle oprichter Jan in zijn eentje op reis